Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Polewa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nauczyłam się robić taką oto polewę. Jest ona bardzo pyszna a jej zaletą jest to, że ładnie wygląda na cieście i się łatwo się kroi.

Polewa

Składniki:

Polewa

 

  • kostki margaryny, 5 łyżek cukru, 3 łyżki kakao, 5 łyżek kwaśnej śmietany, 1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

Polewa
Podane składniki: 1/2 kostki margaryny,5 łyżek cukru,3 łyżki kakao oraz 5 łyżek kwaśnej śmietany należy włożyć do niewysokiego garnuszka i zagotować, cały czas mieszając, aby się nie przypaliła. Następnie zdjąć z ognia.1 łyżkę żelatyny rozpuścić w jednej łyżce gorącej wody. Dodać do pozostałych składników polewy. Polewę należy ostudzić i letnią polać ciasto.