Moni008

Moni008

Kucharz
[Przepisów: 17]

polskie chili con carne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

moje danie popisowe ;) ale tylko dla osób lubiących czuć ogień w ustach :)

polskie chili con carne

Składniki:

polskie chili con carne

 

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 cebulki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżeczki chili :)
  • sól

Sposób przygotowania:

polskie chili con carne
pierś pokroić w paseczki, dodać sól i czosnek i wstawić do lodówki na pół godziny. Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokroją (też w kostkę) paprykę i dusić ok. 10 min, następnie dodać piersi i dusić do miękkości. Na koniec dodajemy zapuszkowane warzywa i koncentrat, ewentualnie dolewamy trochę wody aby powstał nam sosik :)
Potrawę tę podaję najczęściej z ryżem ale fajnie też smakuje z bagietką.

Smacznego!