czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Pomarańcze nadziewane lodami i skórką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Przepis zaczerpnięty z książeczki "Lodowe desery" z Algidy

Pomarańcze nadziewane lodami i skórką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomarańcze nadziewane lodami i skórką

 

  • 3 pomarańcze,
  • 1/2 l lodów śmietankowych,
  • 10 dag cukru.

Sposób przygotowania:

Pomarańcze nadziewane lodami i skórką
Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć. Z jednej obrać skórkę i pokroić w kostkę. Z cukru oraz 4 łyżek wody ugotować syrop, stale mieszając, dodać skórkę pomarańczową i gotować do momentu, aż całość będzie gęsta i lśniąca. W pozostałych odciąć górę, wydrążyć miąższ. Lody zmieszać ze skórką, od razu nakładać do wydrążonych pomarańczy. Przykryć odkrojoną częścią. Od razu podawać.
Pomarańcze nadziewane lodami i skórką
Etap 1

Tagi:

lody