paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Pomarańcze po aztecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka przekąska,a przy okazji inny sposób na zjedzenie pomarańczy niz tradycyjnie .

Pomarańcze po aztecku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomarańcze po aztecku

 

  • 3 pomarańcze
  • 0,5 limonki
  • 1 łyżka tequili
  • 1 łyżka likieru o smaku pomarańczowym
  • brązowy cukier
  • skórka z limonki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pomarańcze po aztecku
Pomarańcze obieramy ze skórki razem z białym albedo odkrajając ją z góry na dół. Pomarańcze kroimy w plasterki i wkładamy do miseczki, skrapiamy sokiem z limonki, zalewamy tequilą i likierem, wszystko dokładnie mieszamy, układamy na talerzyku, posypujemy brązowym cukrem do smaku i przyozdabiamy skórką z limonki.
Pomarańcze po aztecku
Skrajamy skórkę z góry na dół wraz z białym albedo
Pomarańcze po aztecku
Kroimy wszystkie pomarańcze w plasterki o grubości ok 1 cm
Pomarańcze po aztecku
Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki, likierem oraz tequilą
Pomarańcze po aztecku
Po dokładmym wymieszaniu układamy na półmisku w dowolny sposób