szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pomidorowa pasta makrelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna rybna pasta do kanapek.

Pomidorowa pasta makrelowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pomidorowa pasta makrelowa

 

  • 1 makrela wędzona
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • zielona pietuszka (może być suszona)

Sposób przygotowania:

Pomidorowa pasta makrelowa
Jajka gotujemy na twardo. Makrelę obrać ze skóry, dokładnie usunąć ości. Cebulę mielimy w rozdrabniaczu, dodajemy jajka i przygotowaną makrelę. i mielimy razem na masę.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną pietruszkę lub suszoną. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Pomidorowa pasta makrelowa
Podstawowe składniki pasty to makrelka, jajka i cebula.