Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z makaronem
Mięso umyć pod bieżącą wodą. Do większego garnka nalać zimnej wody ( około 1,5 - 2 litrów ) dodać mięso, posolić i zagotować na większym ogniu. Łyżką cedzakową zdjąć "szumowiny". Zmniejszyć ogień i gotuj jeszcze przez około 1/2 godziny.
Dodać obraną i opłukaną włoszczyznę, majeranek, przyprawę uniwersalną. Gotować przez następne 20 - 30 minut.
Wyjąć mięso z zupy, dodać przecier pomidorowy dokładnie wymieszać i zagotować. Ogień zmniejszyć i stopniowo dodawać śmietanę - aby uniknąć zważenia najlepiej wcześniej wymieszać śmietanę w oddzielnym naczyniu z gorącym wywarem. Całość delikatnie podgrzać.
Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą w płynie.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłucz zimną wodą. Podawaj na talerzu zalany pomidorówką. Można również ugotowany i przepłukany makaron włożyć do pomidorowej.
Dodać obraną i opłukaną włoszczyznę, majeranek, przyprawę uniwersalną. Gotować przez następne 20 - 30 minut.
Wyjąć mięso z zupy, dodać przecier pomidorowy dokładnie wymieszać i zagotować. Ogień zmniejszyć i stopniowo dodawać śmietanę - aby uniknąć zważenia najlepiej wcześniej wymieszać śmietanę w oddzielnym naczyniu z gorącym wywarem. Całość delikatnie podgrzać.
Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą w płynie.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłucz zimną wodą. Podawaj na talerzu zalany pomidorówką. Można również ugotowany i przepłukany makaron włożyć do pomidorowej.
gusia1000