Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna pasta do chleba z naturalnym tofu

Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu

 

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu
Pomidora obieramy ze skórki, pozbawiamy miąższu, kroimy na nieduże kawałki. Szpinak dokładnie płuczemy i miksujemy razem na gładką masę. Dodajemy tofu i razem miksujemy jeszcze około minuty, odstawiamy na 10 minut, po tym czasie odlewamy soki, które się nam wytrącą. Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Przed podaniem możemy posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu
Pomidora obieramy ze skórki, pozbawiamy miąższu, kroimy na nieduże kawałki. Szpinak dokładnie płuczemy
Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu
miksujemy razem na gładką masę. Dodajemy tofu i razem miksujemy jeszcze około minuty
Pomidorowo- szpinakowa pasta z tofu
Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz drobno posiekane orzechy włoskie.