Sposób przygotowania:
Tofu w panierce orzechowej wg DiPanierka:
![Tofu w panierce orzechowej wg Di Tofu w panierce orzechowej wg Di](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tofu-w-panierce-orzechowej-wg-di-367353.jpg)
Orzechy rozdrobnić, aby powstał z nich "miał". Najlepiej zrobić to specjalnym mikserem z ostrzami lub młynkiem.
Orzechy połączyć z bułką tartą.
Przygotowanie tofu:
![Tofu w panierce orzechowej wg Di Tofu w panierce orzechowej wg Di](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tofu-w-panierce-orzechowej-wg-di-367354.jpg)
Ser dokładnie odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę i obtoczyć w papryce z sosem sojowym.
Panierowanie:
![Tofu w panierce orzechowej wg Di Tofu w panierce orzechowej wg Di](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tofu-w-panierce-orzechowej-wg-di-367355.jpg)
Kostki tofu dokładnie obtoczyć w mące, jajku (uprzednio rozmąconym z odrobiną soli) a na końcu w panierce orzechowej.
Smażenie:
![Tofu w panierce orzechowej wg Di Tofu w panierce orzechowej wg Di](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/tofu-w-panierce-orzechowej-wg-di-367356.jpg)
Ser smażyć z każdej strony na złoty kolor.