Sposób przygotowania:
Panierowane tofu
Tofu pokroić w plastry o grubości mniej więcej 5 mm.
Jajko wymieszać z odrobiną soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Plasterki tofu obtoczyć w mące i kolejno w jaku oraz bułce tartej. (Jeśli ktoś lubi grubszą panierkę - można dwa razy obtoczyć w jajku i bułce tartej.) Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażony ser odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.
Jajko wymieszać z odrobiną soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Plasterki tofu obtoczyć w mące i kolejno w jaku oraz bułce tartej. (Jeśli ktoś lubi grubszą panierkę - można dwa razy obtoczyć w jajku i bułce tartej.) Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Usmażony ser odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym.