mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Serowe tagliatele z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo lubię fasolkę szczególnie tą szeroką zieloną. Obiad powstał z serii to co miałam to dodałam. Warzywa przede wszystkim, to podstawa mojego jadłospisu.

Serowe tagliatele z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowe tagliatele z fasolką

 

  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 100 g sera lazur błękitny
  • 1/2 szklanki śmietany 36 %
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 duże różyczki brokuła
  • 15 dkg fasolki żółtej
  • 15 dkg fasolki zielonej szerokiej
  • 100 g tofu naturalne
  • pietruszka natka
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Serowe tagliatele z fasolką
Fasolę obieram, myję i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Brokuł dzielę na różyczki i tez gotuję aldente w osolonej wodzie. Pomidorki koktajlowe kroję na pól i przesmażam na patelni na oleju. Do rondelka wlewam śmietanę, dodaję pokrojony ser lazur, plaster jeden zostawiam. Na wolnym ogniu podgrzewam do rozpuszczenia się sera. Doprawiam pieprzem, gałką muszkatołowa. Makaron gotuję aldente, dodaję do sosu serowego i mieszam.Podaję z , pomidorkami i tofu oraz kawałkami sera, posypuję pietruszką. 
Serowe tagliatele z fasolką
fasolka szeroka obrana w garnku przed gotowaniem
Serowe tagliatele z fasolką
grokuł podzielony na rózyczki w garnku przed gotowaniem
Serowe tagliatele z fasolką
pomidorki kokrajlowe przekrojone i przesmażone
Serowe tagliatele z fasolką
sos serowy z sera lazur błękitnego ze śmietaną