marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pomidory nadziewane zieloną papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pomidory opłukać,przekroić na wpół w poprzek,gruszki i papryki opłukać,usunąć gniazda nasienne i ogonki,pokroić w kostkę,doprawić.Nadziewać.

Pomidory nadziewane zieloną papryką.

Składniki:

Pomidory nadziewane zieloną papryką.

 

  • 6 dużych pomidorów,
  • 2 gruszki,
  • 3 średnie słodkie zielone papryki,
  • sok z cytryny,
  • cukier,
  • sól,
  • 5-6 dużych łyżek majonezu,
  • listki zielonej natki do dekoracji.

Sposób przygotowania:

Pomidory nadziewane zieloną papryką.
Pomidory opłukać,przekroić w poprzek na wpół i wydrążyć.Gruszki i papryki opłukać,pokroić,usunąć gniazda nasienne i ogonki,pokroić w kostkę,dać do miseczki,skropić sokiem z cytryny,dodać cukier,sól
wymieszać i nadziewać czarki z pomidorów owocowo-jarzynową
mieszanką i przystroić kleksem majonezu oraz listkami natki zielonej.

Tagi:

papryka