marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poncz śmietankowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Napar herbaciany z dodatkami podgrzać w średnim rondlu,ciągle mieszając.Wlać rum i sok.Przecedzić,nalać do szklanek.Podać z bitą śmietaną.

Poncz śmietankowy.

Składniki:

Poncz śmietankowy.

 

Sposób przygotowania:

Poncz śmietankowy.
Herbatę, cukier, goździki, laskę cynamonu i skórkę z jednej cytryny podgrzewać, ciągle mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się cukru. Nie gotować. Następnie wlać rum oraz sok z cytryny. Przecedzić poncz przez sito i gorący nalewać do szklanek. Do każdej porcji nałożyć trochę bitej śmietany.