pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Popcorn podwójnie lniany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetna, zdrowa przekąska do TV.

Popcorn podwójnie lniany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Popcorn podwójnie lniany

 

Sposób przygotowania:

Popcorn podwójnie lniany
Dno rondelka spryskujemy olejem rzepakowym. Rozgrzewamy i na gorący wsypujemy ziarna popcornu. Ponownie lekko ziarna spryskujemy z zewnątrz. Garnek nakrywamy pokrywką. Gdy pęknie pierwsze ziarno pokrywkę na chwilę zdejmujemy i wsypujemy sól lnianą. Ponownie zakrywamy i czekamy, aż ziarna przestaną strzelać. Ciepły popcorn przesypujemy do miseczki i polewamy olejem lnianym. Mieszamy i gotowe. Smacznego.
Popcorn podwójnie lniany
Kukurydzę popcornową wrzucam do rondelka
Popcorn podwójnie lniany
Spryskuję ziarenka olejem rzepakowym i posypuję solą lnianą
Popcorn podwójnie lniany
Rondelek przykrywamy pokrywką i czekam aż wszystkie ziarna "wystrzelą"
Popcorn podwójnie lniany
Uprażony popcorn polewamy łyżką lub dwoma oleju lnianego i mieszamy