wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Pory w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe danie dla wszystkich uczestników uczty domowej

Pory w sosie pomidorowym

Składniki:

Pory w sosie pomidorowym

 

  • pory 200 g
  • koncentrat pomidorowy 30 g
  • mąka 3 g
  • olej 10 g
  • sól
  • cukier
  • inne przyprawy

Sposób przygotowania:

Pory w sosie pomidorowym
Usunąć zbędne części liści porów, umyć (odchylając liście) i ugotować w małej ilości osolonej wody, po czym odsączyć. Mąkę rozbić z koncentratem pomidorowym, rozprowadzić przestudzonym wywarem. Pozostały wywar zagotować, wlać koncentrat , dodać sól, cukier i inne przyprawy do smaku, zagotować. Do sosu dodać pory i podgrzać. Podawać na gorąco z ziemniakami, pieczywem lub grzankami i serem dojrzewającym.