msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Porzeczki pod pierzynką.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zimą pragniemy letnich smaczków i kolorów.A gdy mamy małe zapasy w zamrażarce zróbmy choć namiastkę lata w te mroźne dni.Kalorii nie wiele.

Porzeczki pod pierzynką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Porzeczki pod pierzynką.

 

Sposób przygotowania:

Porzeczki pod pierzynką.
Galaretkę rozpuściłam w 1 szklance wrzątku, dobrze rozmieszałam.Odłożyłam kilka mrożonych porzeczek a resztę wrzuciłam do gorącej galaretki, co chwilę zamieszałam.Galaretka w ten sposób błyskawicznie ostygła. Do 3 pucharków rozłożyłam porzeczki wraz z galaretką.Łyżeczką robiłam kleksy z jogurtu naturalnego na powierzchni.Delikatnie się zatapiały,ale całkowicie nie pokryły się galaretką.Utworzyły małe puchate pierzynki .Posypałam je odłożonymi wcześniej porzeczkami i wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.Udekorowałam paskami kiwi i delektowaliśmy się tym lekko kwaskowym deserem tęskniąc do lata.
Porzeczki pod pierzynką.
Do rozpuszczonej w szklance wrzątku galaretki wsypałam mrożone porzeczki.
Porzeczki pod pierzynką.
Galaretkę wraz z mrożonymi porzeczkami przełożyłam do pucharków.
Porzeczki pod pierzynką.
Łyżeczką nabierałam jogurt naturalny i kupkami nakładałam na wierzch deseru.
Porzeczki pod pierzynką.
Powierzchnię galaretek posypałam odłożonymi porzeczkami i wstawiłam do lodówki.