lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Porzeczowa rozkosz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto ulubione mojej córci :)

Porzeczowa rozkosz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Porzeczowa rozkosz

 

  • Ciasto:

 

  • 2 i ½ szklanki mąki
  • 200 g margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru
  • jaka
  • aromat pomarańczowy

 

  • Na wierzch i środek ciasta

 

 

  • Na kruszonkę:

 

Sposób przygotowania:

Porzeczowa rozkosz
Kruszonka : Cukier margarynę i mąkę zagniatam i wkładam do lodówki Ciasto: Zmiksować jaja z cukrem na puch , dodać rozpuszczoną margarynę , mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek pomarańczowy . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypana mąką . Wylewamy połowę ciasta i posypujemy 300 gram porzeczkami. Na porzeczki wylewamy pozostałe ciasto posypujemy porzeczkami i kruszonka wyjętą z lodówki .Pieczemy 45 minut w 170 stopniach . Po wyjęciu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Porzeczowa rozkosz
Zmiksować jaja z cukrem na puch , dodać rozpuszczoną margarynę , mąkę z proszkiem do pieczenia i olejek pomarańczowy . Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną margaryną i posypana mąką .
Porzeczowa rozkosz
Wylewamy połowę ciasta i posypujemy 300 gram porzeczkami.
Porzeczowa rozkosz
Na porzeczki posypujemy zrobiona chłodna kruszonką
Porzeczowa rozkosz
Wstawiamy do pieca na 45 minu w 170 stopniach pieczemy po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

ciasto