Sposób przygotowania:
Ciasto na oleju z rabarbarem
Rabarbar oczyszczamy i dzielimy na małe kawałki( można rabarbar oprószyć cukrem). Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
Powoli do masy dodajemy olej, a na koniec dodajemy mąkę (szklanki mogą być z małym czubkiem) połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszamy łyżką.
Wykładamy przygotowane ciasto do blaszki i zasypujemy przygotowanym rabarbarem. Pieczemy ciasto do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo dowolnie dekorujemy.
Powoli do masy dodajemy olej, a na koniec dodajemy mąkę (szklanki mogą być z małym czubkiem) połączoną z proszkiem do pieczenia. Ciasto mieszamy łyżką.
Wykładamy przygotowane ciasto do blaszki i zasypujemy przygotowanym rabarbarem. Pieczemy ciasto do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem, albo dowolnie dekorujemy.