reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Poświąteczna pasto-sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Lubię takie przepisy, bo szybko sie je przygotowuje i smacznie można wykorzystać pozostałości po obiedzie czy jak w tym przypadku świętowaniu.

Poświąteczna pasto-sałatka

Składniki:

Poświąteczna pasto-sałatka

 

  • 3 jajka ugotowane na twardo

 

  • 150 g wędzonego filetu z kurczaka, lub wędlina o wyrazistym smaku

 

  • 120 g sera żółtego

 

 

  • 2-3 łyżki majonezu

 

  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Poświąteczna pasto-sałatka

przygotowanie

Poświąteczna pasto-sałatka
kuraczaka lub wędliny kroimy w małą kosteczkę

Filet kroimy w drobną kosteczkę, tak samo ogórki, ale z tych ostatnich dokładnie odcedzamy sok.

c.d przygotowania

Poświąteczna pasto-sałatka
mnie smakuje na pieczywie, ale córa woli podaną jak sałatkę

Jajka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, a ser można na małych. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Możemy podawać jako sałatkę lub smarujemy pieczywo jak pastą.