Sposób przygotowania:
Potrawka chińska w sosie słodko-kwaśnym
Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kosteczke, skropić octem balsamicznym i opruszyć przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Jeśli mamy mrożonki to wrzucić na osobna patelnie i podgrzać na oliwie. Jeśli nie, to wszystkie warzywa umyć, obrać, pokroić drobniutko i tak samo - dusić do miękkości na oliwie. Kiedy kurczak bedzie miękki, połaczyc z warzywami. Polać sosem sojowym (uwaga- jest dość słony), dodać pozostałe przyprawy i dusić pod przykryciem ok 8 min. Na koniec dodać sos słodko -kwaśny, zamieszać i gotowe ;) Podawać z makaronem. Opcja w pełni chińska - zamiast świderek czy innego makarony tego typu, potrawę przygotować z makaron chińskim. Najbardziej nadaje sie makaron CHOW MEIN (Tao-Tao) いただきます。
marecka