mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Potrawka z patisona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawka z patisonów.

Potrawka z patisona

Składniki:

Potrawka z patisona

 

  • 2-3 średnie patisony
  • 1 kostka warzywna
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 2 marchewki
  • olej
  • 1/2 pęczka koperku

Sposób przygotowania:

Potrawka z patisona
Patisony umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeżeli patisony są twarde , należy je wcześniej obrać ze skórki. Starte patisony podsmażamy na patelni na odrobinie oleju. Marchewki myjemy, oczyszczamy po czym również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pół pęczka pietruszki i pół pęczka koperku myjemy a następnie drobno siekamy. Starte marchewki wraz z posiekanym koperkiem i pietruszką dodajemy do podsmażonych patisonów. Całość podlewamy niewielką ilością wody, dodajemy kostkę warzywną a następnie dusimy na patelni pod przykryciem przez około 30 minut. Potrawkę podajemy udekorowaną koprem lub natką pietruszki jako danie samodzielne lub też jako dodatek do potraw z ryb lub mięs.

Tagi:

patison