Sposób przygotowania:
Potrawka z piersi kurczaka
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.. Paprykę myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Czosnek drobno kroimy. Pomidory z puszki przekładamy do małej miseczki.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W tym czasie smażymy cebule na rozgrzanej oleju, gdy jest szklista przekładamy do garnka.
Smażymy paprykę i mięso króre przekładamy do garnka. Na końcu smażymy pieczarki i czosnek, dodajemy do garnka. W razie konieczności podlewamy wodą.
Gdy mięso i warzywa są miękkie dodajemy pomidory. Wszystko razem gotujemy przez około 10 minut. Na końcu doprawiamy do smaku.
Pieczarki obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Czosnek drobno kroimy. Pomidory z puszki przekładamy do małej miseczki.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W tym czasie smażymy cebule na rozgrzanej oleju, gdy jest szklista przekładamy do garnka.
Smażymy paprykę i mięso króre przekładamy do garnka. Na końcu smażymy pieczarki i czosnek, dodajemy do garnka. W razie konieczności podlewamy wodą.
Gdy mięso i warzywa są miękkie dodajemy pomidory. Wszystko razem gotujemy przez około 10 minut. Na końcu doprawiamy do smaku.