Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Powidła śliwkowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Powidła nie są tak trudne w wykonaniu jak wiele osób sądzi:)

Powidła śliwkowe

Składniki:

Powidła śliwkowe

 

  • Śliwki - 2,5 kg
  • cukier - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Powidła śliwkowe
Usuwamy ze śliwek pestki, przekładamy do garnka najlepiej o grubym dnie i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy nam się zredukuje do połowy wysokości garnka dodajemy cukier. Mieszamy od czasu do czasu aby nam sie nie przypaliło. Tak gotowałam 6 godzin:) Przekładamy gorące powidła do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy tak do momentu aż wystygną:)

Tagi:

śliwki