Sposób przygotowania:
Schab faszerowany suszonymi śliwkami
1. Schab umyć, osuszyć i naciąć na całej długości, tworząc miejsce na farsz.
2. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, natrzeć nią mięso i włożyć do lodówki na całą noc.
3. Mięso lekko odsączyć z marynaty. Nacięty schab faszerować suszonymi śliwkami, aż mięso będzie całkowicie napełnione. Na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu, lekko obsmażyć mięso z każdej strony. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 1 godzinę 20 minut w temperaturze 200 stopni, przed końcem pieczenia, przeciąć rękaw i piec jeszcze 10 minut.
Schab podawać pokrojony w plastry.
2. Składniki marynaty wymieszać ze sobą, natrzeć nią mięso i włożyć do lodówki na całą noc.
3. Mięso lekko odsączyć z marynaty. Nacięty schab faszerować suszonymi śliwkami, aż mięso będzie całkowicie napełnione. Na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu, lekko obsmażyć mięso z każdej strony. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia i piec 1 godzinę 20 minut w temperaturze 200 stopni, przed końcem pieczenia, przeciąć rękaw i piec jeszcze 10 minut.
Schab podawać pokrojony w plastry.