paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pożywny chłodnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pożywny i szybki chłodnik z warzywami i jajkami

Pożywny chłodnik Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pożywny chłodnik

 

Sposób przygotowania:

Pożywny chłodnik
Ziemniaki wyszorować opłukać i ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Rzodkiewkę i ogórka opłukać pod zimną wodą ogórka obrać i zetrzeć również na dużych oczkach odcisnąć z niego nadmiar wody. Rzodkiewkę też ścieramy. Warzywa wymieszać w misce.Do wymieszanych warzyw wlać jogurt naturalny dodać do smaku sól i pieprz, posiekany drobno koperek oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać podzielić na ćwiartki. Po przelaniu chłodnika na talerze dodać po kilka ćwiartek jajka.
Pożywny chłodnik
Warzywa ścieramy na tarce na grubych oczkach z ogórków odciaskamy nadmiar wody
Pożywny chłodnik
dodajemy jogurt naturalny posiekany koperek sól i pieprz wymieszać

Tagi:

jajko jajka