Sposób przygotowania:
Prawie chipsy piegate domowej roboty
Dwa duże ziemniaki obrałam ,umyłam i osączyłam na ręczniku kuchennym. Każdego z nich pokroiłam na grube plastry, ułożyłam na talerzyku. Wierzch posypałam przyprawą do grilla. Na patelnię wlałam olej,który rozgrzałam. Widelcem wkładałam po jednych chipsie aż zapełniła się patelnia.Całość smażyłam ok 10 minut na dużym gazie. Gdy wyjęłam jeszcze gorące ponownie przełożyłam równomiernie na talerzyk i posypałam solą.Podawałam od razu. Uważam to za danie na przekąskę.
msewka
Pyza
mariel78
Pyza
dusia30
yola
MagdaMM
yola ,pochwal jeszcze smakowita za te dania z dziczyzny i zapytaj o tytul i autora ksiazki z ktorej je spisuje . A jesli chodzi o stare nawyki to smakowita nigdy z nich nie zrezygnowala ....