Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Prażone jabłka z majerankiem do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jabłka doskonale się komponują z gęsimi udkami lub piersiami

Prażone jabłka z majerankiem do mięsa

Składniki:

Prażone jabłka z majerankiem do mięsa

 

  • 3 średnie słodkie jabłka
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 duża łyżka gęsiego tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

Prażone jabłka z majerankiem do mięsa
Jabłka obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne, płuczemy i kroimy w średnią kostkę. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem- w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody. Gdy jabłka będą miękkie, wlewamy gęsi tłuszcz i wsypujemy roztarty w dłoni majeranek, dokładnie mieszamy. Podajemy na ciepło z gęsiną lub innymi mięsami.