Sposób przygotowania:
Prezydencka wieprzowina z małżami po portugalsku
Mule dokładnie myjemy. Pozbywamy się tych, które są już otwarte. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w plastry, każdy rozgniatamy delikatnie dłonią. Doprawiamy pieprzem i solą z każdej strony. Czosnek obieramy, kroimy na pół i wrzucamy razem z oliwą na patelnię. Po 2 minutach wrzucamy mięso. Smażymy po 3 minuty z każdej strony. Następnie zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na patelnię wrzucamy zupę prezydencką i smażymy 5-10 minut. Papryczkę chilli kroimy w plasterki i dodajemy do warzyw. Zalewamy całość winem. Dodajemy natkę pietruszki, kolendrę i mule. Przykrywamy garnek i dusimy ok. 5 minut. Zdejmujemy pokrywkę. Małże, które się nie otworzyły wyrzucamy. Dodajemy polędwiczki wieprzowe, oliwki czarne. Doprawiamy solą, pieprzem.