Sposób przygotowania:
Prościutka sałatka
Ryż gotujemy w wodzie lub bulionie warzywnym/drobiowym zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Powinien być delikatnie twardawy. Rozgotowany nie będzie wyglądał estetycznie w sałatce. Odsączam i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Groszek gotujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Przelewamy lodowata wodą aby zachować kolor warzywa.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę razem z ogórkami i cebulą. Pokrojone jabłka, jajka, ogórek i cebulę łączymy z przestudzonym ryżem i groszkiem oraz odsączoną kukurydzą.
Całość mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Groszek gotujemy 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Przelewamy lodowata wodą aby zachować kolor warzywa.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę razem z ogórkami i cebulą. Pokrojone jabłka, jajka, ogórek i cebulę łączymy z przestudzonym ryżem i groszkiem oraz odsączoną kukurydzą.
Całość mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.