Sposób przygotowania:
Proste ciasto z malinami i likierem tiramisuEtap 1:
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku i dalej ucierać, aż do uzyskania puszystej masy. Następnie wlać likier i porcjami przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę.
Etap 2:
Na końcu wsypać ok. 200 g malin, delikatnie mieszając połączyć z ciastem.
Etap 3:
Keksówkę (wym. 39x11) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Trochę malin również wysypać na wierzch ciasta. Piec w temp. 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem i udekorować resztą malin.
Jagodowa
SylaUla
Magdalena88
Hrabina w kuchni