aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Prunelkowy Torcik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój najlepszy ulubiony tort prunelka

Prunelkowy Torcik

Składniki:

Prunelkowy Torcik

 

Sposób przygotowania:

Prunelkowy Torcik
Ubić pianę z cukrem, dodać mąkę, sparzone zmielone migdały i wymieszać lekko z prunelkami. Włożyć do tortownicy posmarowanej woskiem i wyłożonej waflami: upiec z wierzchu można tort posmarować rozgrzaną marmoladą morelową i obsypać siekanymi prażonymi migdałami. Jeśli prunelki są bardzo suche, należy namoczyć je na kilka godzin przed użyciem w małej ilości ciepłej wody potem osączyć na płótnie posiekać.

Tagi:

śliwki