Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Przecier ogórkowy Ani :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Doskonały przepis na przecier ogórkowy , nie wymagający uprzedniego kiszenia ogórków .Zupa zrobiona z tego przepisu jest pyszna

Przecier ogórkowy Ani :

Składniki:

Przecier ogórkowy Ani :

 

 

Sposób przygotowania:

Przecier ogórkowy Ani :
Ogórki umyć. Ściąć końcówki. Utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka / bez obierania. Osolić. Zostawić aż puszczą sok( ok. 2 godz. ) .4 słoiczki po dżemie umyć i wyparzyć. Do każdego słoiczka włożyć 1 kawałek chrzanu, 1 baldach kopru, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki gorczycy. Wlać masę utartych ogórków z sokiem. Słoiki zakręcić. Zostawić na tacce w cieple na 4 dni. Wytrzeć /stojąc w cieple mogą ,, kipieć " tzn. wycieknie z nich trochę płynu/. Wynieść w ciemne, chłodne miejsce. Nie trzeba wekować . Słoiki zamkną się same.