Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Przekąska gruszkowo-orzechowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Oj warto wypróbować,myślę,że nie będziecie żałować.

Przekąska gruszkowo-orzechowa

Składniki:

Przekąska gruszkowo-orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Przekąska gruszkowo-orzechowa
Gruszki umyć,przekroić na pół,wyciąć gniazda nasienne i skropić je sokiem z cytryny.Winno wlać do garneczka,dodać łyżkę oliwy,miód,połówki orzechów i szczyptę cukru.Podgrzewać do momentu jak orzechy będę szkliste,następnie zdjąć z ognia i wystudzić.Ser rokpol rozetrzeć z pozostałą łyżką oliwy,2 łyżkami płynu winno-orzechowego oraz mielonymi orzechami.Gruszki napełnić masą,udekorować połówkami orzechów i polać przyrządzonym płynem winno-orzechowym.