Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Przekąska z bobu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatna z zewnątrz, ostra w środku, przepyszna!

Przekąska z bobu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekąska z bobu

 

  • ugotowany bób (ok. 500 g),
  • 1-2 białka,
  • mąka ziemniaczana (ilość zależna od bobu),
  • przyprawy: pieprz czarny mielony, papryka ostra mielona, czosnek granulowany, sól, bazylia otarta,
  • 2 łyżki serka topionego ziołowego.

Sposób przygotowania:

Przekąska z bobu
1. Bób obrać ze skórki. 2. Zblendować z dodatkiem sera topionego i przypraw. 3. Dodać trochę mąki ziemniaczanej. 4. Ubić pianę z białek z dodatkiem soli. 5. W pianie obtoczyć kulki utworzone z masy bobowej. 6. Gotowe kulki ułożyć na blasze wyłożonej matą silikonową i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec do zarumienienia (ok. 15 minut). Smacznego!
Przekąska z bobu
Ugotowany bób należy obrać ze skóry i umieścić w misce
Przekąska z bobu
Zblendować na gładką masę z dodatkiem sera topionego i przypraw
Przekąska z bobu
Następnie ubić piasnę z białek z dodatkiem odrobiny soli
Przekąska z bobu
Kulki z bobu obtoczyć w pianie i piec do zarumienienia

Tagi:

przyprawy bób