ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Przekąska z krewetką na grzance

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie grzanki z pesto i krewetką

Przekąska z krewetką na grzance Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Przekąska z krewetką na grzance

 

  • 1 pszenna bagietka
  • kilka krewetek tygrysich (mrożonych)
  • dowolne, ulubione czerwone pesto
  • sól
  • świeża bazylia

Sposób przygotowania:

Przekąska z krewetką na grzance
W niewielkim garnku zagotować wodę z odrobiną soli, wrzucić krewetki i gotować ok. 4 minuty aż będą miękkie . Po wyjęciu ściągamy ogonki. Bagietkę kroimy w poprzek na małe kanapeczki i zapiekamy je na chrupko w piekarniku, na grillu elektrycznym lub na patelni. Każdą następnie smarujemy z jednej strony pesto, kładziemy listek bazylii a na całość krewetkę. Takie grzanki można jeszcze wsadzić na moment do pieca żeby przed podaniem były ciepłe. Smacznego :)
Przekąska z krewetką na grzance
Po ugotowaniu krewetek należy pamiętać o wyrwaniu niejadalnych ogonków