Sposób przygotowania:
Przekąskowe kanapki z kaszy
Dzień wcześniej mieszamy jogurt z solą i pieprzem oraz przekładamy do sitka. Sitko ustawiamy na pojemniku lub garnku i wstawiamy do lodówki na noc aby odciekł płyn.
Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy sól, pieprz, jajko i ser oraz mieszamy.
Tortownicę (czy inną blaszkę) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę z kaszy, rozsmarowujemy na grubość ok. 1 cm. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapieczoną kaszę wyjmujemy i studzimy. Kroimy w trójkąty.
Warzywa myjemy. Ogórki i paprykę kroimy w plasterki, pomidorki w ćwiartki. Na każdy kawałek kaszy nakładamy porcję serka i układamy plasterki ogórka, pomidorka, paprykę i kiełki rzodkiewek. Podajemy
Kaszę bulgur gotujemy wg instrukcji z opakowania, studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy sól, pieprz, jajko i ser oraz mieszamy.
Tortownicę (czy inną blaszkę) wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę z kaszy, rozsmarowujemy na grubość ok. 1 cm. Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapieczoną kaszę wyjmujemy i studzimy. Kroimy w trójkąty.
Warzywa myjemy. Ogórki i paprykę kroimy w plasterki, pomidorki w ćwiartki. Na każdy kawałek kaszy nakładamy porcję serka i układamy plasterki ogórka, pomidorka, paprykę i kiełki rzodkiewek. Podajemy