Sposób przygotowania:
Cukinia smażona w panierce
1. Cukinię myjemy i kroimy w plastry około 1 centymetra.
2. Jajko wbijamy do miseczki , dodajemy odrobinę mleka, sól, pieprz oraz suszony tymianek. Zamiast soli i pieprzu możemy użyć vegety. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku a później w bułce tartej.
4. Smażymy na oleju aż do zrumienienia. Układamy usmażone placki na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
5. Podajemy z ulubionym sosem.
2. Jajko wbijamy do miseczki , dodajemy odrobinę mleka, sól, pieprz oraz suszony tymianek. Zamiast soli i pieprzu możemy użyć vegety. Wszystko dokładnie mieszamy.
3. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku a później w bułce tartej.
4. Smażymy na oleju aż do zrumienienia. Układamy usmażone placki na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
5. Podajemy z ulubionym sosem.