edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Cukinia smażona w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smażona cukinia w panierce to prosty i smaczny przepis na szybką przekąskę podawana z sosem pomidorowym, czosnkowym lub ketchupem.

Cukinia smażona w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia smażona w panierce

 

Sposób przygotowania:

Cukinia smażona w panierce
1. Cukinię myjemy i kroimy w plastry około 1 centymetra.

2. Jajko wbijamy do miseczki , dodajemy odrobinę mleka, sól, pieprz oraz suszony tymianek. Zamiast soli i pieprzu możemy użyć vegety. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Plasterki cukinii obtaczamy najpierw w jajku a później w bułce tartej.

4. Smażymy na oleju aż do zrumienienia. Układamy usmażone placki na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

5. Podajemy z ulubionym sosem.
Cukinia smażona w panierce
Cukinie myjemy i kroimy na jedno centymetrowe plastry
Cukinia smażona w panierce
Jajko, mleko, sól, pieprz oraz suszony tymianek mieszamy
Cukinia smażona w panierce
Pokrojoną cukinię panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na oleju