Sposób przygotowania:
Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym z oliwą
1. Składniki na sos jogurtowo-musztardowy przełożyć do miseczki i dokładnie wymieszać. Następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek i dipów, przyprawy dodałam pół łyżeczki, ale można dać według uznania, mniej lub więcej. Gotowy sos wstawić do lodówki do schłodzenia.
2. W między czasie gdy sos się chłodzi ugotować jajka na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, następnie przekroić je na pół.
3. Jajka ułożyć na talerzach, polać schłodzonym sosem i posypać według uznania posiekanym szczypiorkiem. Gotowe.
4. Smacznego.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. W między czasie gdy sos się chłodzi ugotować jajka na twardo, wystudzić je i obrać ze skorupek, następnie przekroić je na pół.
3. Jajka ułożyć na talerzach, polać schłodzonym sosem i posypać według uznania posiekanym szczypiorkiem. Gotowe.
4. Smacznego.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.