marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Przekładaniec na zimno

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tortownicę wyłożyć herbatnikami,serkiem i pokruszonymi batonikami,zalać wpół stężałą galaretką i wstawić do lodówki na godz.

Przekładaniec na zimno

Składniki:

Przekładaniec na zimno

 

  • 2 paczki herbatników dużych,
  • 2 serki mascarpone w dużych pudełkach,
  • 1 op.galaretki owocowej,
  • 8 małych batoników Mars,Bounty lub Snickers,
  • bita śmietana w sprayu.

Sposób przygotowania:

Przekładaniec na zimno
Na dno tortownicy wyłożyć połamane herbatniki jeden przy drugim ciasno,na to dodać z pudełek serek mascarpone i pokruszone batoniki na wierzch.Galaretkę owocową przyrządzić wg. przepisu na torebce,potem zestawić z ognia i wystudzić.Na wpół stężałą galaretkę wlać do tortownicy na wcześniej dodane składniki i wstawić na godzinę przynajmniej do lodówki.Po godzinie wyjąć deser z lodówki i przełożyć na paterę.Udekorować bitą śmietaną.