Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Przekładaniec waflowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny deserek, taki inny niż inne.

Przekładaniec waflowy

Składniki:

Przekładaniec waflowy

 

  • wafle tortowe 1 paczka
  • masło 1 kostka - 250 g
  • cukier 1,5 szklanki
  • mleko w proszku 2 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opak
  • kakao 2 łyżki
  • bakalie
  • olejek rumowy
  • mleko 1, 5 szklanki

Sposób przygotowania:

Przekładaniec waflowy
W podgrzanym mleku rozpuścić masło i cukier. Do przestudzonej masy wsypać mleko w proszku, ciągle mieszając, aby nie było grudek. Pod koniec mieszania dodać kakao, cukier waniliowy, olejek i bakalie. Gotową ciepłą masą przełożyć wafle i obciążyć deseczką. Gdy ostygnie kroić na porcje. Ja dodatkowo ozdobiłam sobie swoimi kwiatkami robiąc z niego torcik

Tagi:

bakalie