Sposób przygotowania:
Przysmak diabła
Jajka odzielić białka od żółtek,polowe czekolady stopić w miseczce.
Z bialek ubić piane,dodając pod koniec cukier waniliowy i polowe cukru pudru.
Ostrożnie mieszając,pomału wsypywać do ubitej piany mąkę z proszkiem do pieczenia,a potem żołtka.Na końcu wlać lekko schlodzoną czekoladę.
Masę przełożyc do formy i piec 20 min w temp.180C.
Ciast schlodzić pokroic w kwadraty ,a każdy z nich przekroić w poprzek na pół.
Ubic śmietanke dodając reszte cukru i stopionej czekolady.Posmarować ciastka kremem i posypac płatkami migdalowymi.
Z bialek ubić piane,dodając pod koniec cukier waniliowy i polowe cukru pudru.
Ostrożnie mieszając,pomału wsypywać do ubitej piany mąkę z proszkiem do pieczenia,a potem żołtka.Na końcu wlać lekko schlodzoną czekoladę.
Masę przełożyc do formy i piec 20 min w temp.180C.
Ciast schlodzić pokroic w kwadraty ,a każdy z nich przekroić w poprzek na pół.
Ubic śmietanke dodając reszte cukru i stopionej czekolady.Posmarować ciastka kremem i posypac płatkami migdalowymi.