Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Czekoladowe ciasto z borówkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wilgotne czekoladowe ciasto z dodatkiem borówek amerykańskich to szybki w przygotowaniu deser na każdą okazję.

Czekoladowe ciasto z borówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czekoladowe ciasto z borówkami

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki borówek amrykańskich

Sposób przygotowania:

Czekoladowe ciasto z borówkami
Całe jajka wbić do miski, zmiksować, stopniowo dodać cukier i cukier wanilinowy. Gdy cukier się rozpuści wlać olej i mleko, zmiksować.

Do zmiksowanych składników dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia składników.

Do ciasta wsypać borówki amerykańskie (tutaj mrożone) i delikatnie wymieszać łyżką.

Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posypać borówkami.

Piec do suchego patyczka około 45 minut w 180 stopniach.
Czekoladowe ciasto z borówkami
Mokre składniki zmiksować ze sobą, dodać składniki suche
Czekoladowe ciasto z borówkami
Do ciasta wsypać mrożone borówki amrykańskie
Czekoladowe ciasto z borówkami
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Czekoladowe ciasto z borówkami
Ciasto piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka