Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z borówkami
Całe jajka wbić do miski, zmiksować, stopniowo dodać cukier i cukier wanilinowy. Gdy cukier się rozpuści wlać olej i mleko, zmiksować.
Do zmiksowanych składników dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia składników.
Do ciasta wsypać borówki amerykańskie (tutaj mrożone) i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posypać borówkami.
Piec do suchego patyczka około 45 minut w 180 stopniach.
Do zmiksowanych składników dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia składników.
Do ciasta wsypać borówki amerykańskie (tutaj mrożone) i delikatnie wymieszać łyżką.
Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wierzch posypać borówkami.
Piec do suchego patyczka około 45 minut w 180 stopniach.