Sposób przygotowania:
Przystawka cytrynowa z wędzonej ryby
Cytryny sparzyć wrzątkiem, wyszorować i wypłukać, przekroić na połówki wzdłuż i wydrążyć miąższ, połowę miąższu pokroić w kostkę pozbywając się pestek i w miarę możności błonek. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Wymieszać w miseczce miąższ, cebulę z mięsem wędzonej ryby (starannie oddzielonym od ości), śmietaną lub jogurtem, majonezem i ryżem. Dodać pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Napełnić farszem miseczki z połówek cytryn i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Wymieszać w miseczce miąższ, cebulę z mięsem wędzonej ryby (starannie oddzielonym od ości), śmietaną lub jogurtem, majonezem i ryżem. Dodać pół łyżeczki pieprzu ziołowego. Napełnić farszem miseczki z połówek cytryn i posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.