lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pstrąg smażony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna ryba podana na sałacie.

Pstrąg smażony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg smażony

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg smażony
Solę rybę wewnątrz i staram się rozetrzeć sól po całości .Odrobinę pieprzu białego do środka też lekko rozcieram. Wkładam do środka dwie połówki czosnku i skrapiam sokiem z cytryny . Posypuje sola rybę po wierzchu i trochę pieprzu i też skrapiam sokiem z cytryny . Zostawiam na 15 minut aby przeszła ryba aromatem potem kroje w dzwonka . Na rozgrzana patelnie wrzucam olej 2 spore łyżki . Rybę dzwonka maczam w mące a potem na rozgrzany olej kładę i smażę. Do ryby pasuje wiosenna sałatka . Podajemy na sałacie lodowej z pomidorkami
Pstrąg smażony
Myjemy rybę doprawiamy w środku pieprzem sola sokiem z cytryny i zabkami czosnku potem kroimy w dzwonka
Pstrąg smażony
Pstraga pokrojonego w dzwonka maczam w mące a potem na rozgrzany olej smażę
Pstrąg smażony
Smażę pstraga z obu stron na rumiany kolor podaje na sałatce wiosennej