iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zawijany pstrąg na szpinaku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Niesamowite smaki, delikatna rybka z odrobiną tymianku w połączeniu z sosem maślanym beurre blanc. Do tego szpinak baby z odrobiną czosnku, chili i imbiru .

Zawijany pstrąg na szpinaku

Składniki:

Zawijany pstrąg na szpinaku

 

  • 2 filety z pstrąga
  • 10 pomidorków konfitowanych
  • tymianek
  • chilli
  • sól
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • masło klarowane
  • 1/2 opakowania szpinaku baby
  • sos
  • 70 ml octu winnego
  • 70 ml białego wina
  • szalotka
  • sól
  • pieprz masło zimne

Sposób przygotowania:

Zawijany pstrąg na szpinaku
Filet z pstrąga solimy, doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką.

Smażymy na masełku klarowanym. Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.

Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane.

Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.

Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.