Sposób przygotowania:
Zawijany pstrąg na szpinaku
Filet z pstrąga solimy, doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką.
Smażymy na masełku klarowanym. Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.
Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane.
Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.
Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.
Smażymy na masełku klarowanym. Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.
Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane.
Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.
Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.
Magdalena88
iwa643
dziekuję
niezły kąsek