Sposób przygotowania:
Pstrąg tęczowy w galarecie
Cebulę obrać pokroić w krążki, a obrane marchew i seler pokroić w kostkę dodać do marchewki , wsypać groszek, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Zalać 1 litrem wody i zagotować. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich pokrojony w grube plastry filet pstrąga tęczowego. Gotować na małym ogniu około 8 minut, następnie wycedzić.
Do wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić wywar. Plastry ryby położyć na półmisku obkładając warzywami. Zalać zimnym wywarem.
Pozostawić aż galareta stężeje.
Zalać 1 litrem wody i zagotować. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich pokrojony w grube plastry filet pstrąga tęczowego. Gotować na małym ogniu około 8 minut, następnie wycedzić.
Do wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić wywar. Plastry ryby położyć na półmisku obkładając warzywami. Zalać zimnym wywarem.
Pozostawić aż galareta stężeje.