paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pstrąg tęczowy w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i łatwa do przygotowania gotowana ryba z warzywami podana w galarecie z gotowanego wywaru rybno warzywnego.

Pstrąg tęczowy w galarecie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pstrąg tęczowy w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg tęczowy w galarecie
Cebulę obrać pokroić w krążki, a obrane marchew i seler pokroić w kostkę dodać do marchewki , wsypać groszek, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Zalać 1 litrem wody i zagotować. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich pokrojony w grube plastry filet pstrąga tęczowego. Gotować na małym ogniu około 8 minut, następnie wycedzić.

Do wywaru dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści, ostudzić wywar. Plastry ryby położyć na półmisku obkładając warzywami. Zalać zimnym wywarem.

Pozostawić aż galareta stężeje. 
Pstrąg tęczowy w galarecie
marchew i seler pokroić w kostkę dodać do marchewki , wsypać groszek, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zalać 1 litrem wody i zagotować.
Pstrąg tęczowy w galarecie
Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich pokrojony w grube plastry filet pstrąga tęczowego.
Pstrąg tęczowy w galarecie
Plastry ryby położyć na półmisku obkładając warzywami. Zalać zimnym wywarem