sabinka186

sabinka186

Kuchcik
[Przepisów: 12]

Pstrąg z grilla 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny pstrąg na letnie dni.

Pstrąg z grilla 4

Składniki:

Pstrąg z grilla 4

 

  • 1 pstrąg świeży patroszony
  • ok. 0,5 masła
  • ok. 0,25 szklanki oleju
  • kilka szczypt sóli
  • 1-2 kopereki
  • 1 przyprawa do ryb

 

  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Pstrąg z grilla 4
Opłukany i osuszony koperek drobno posiekać. Pstrąga posmarować lekko olejem z zewnątrz, posolić, posypać obficie koperkiem i przyprawą do ryb. Wnętrze ryby posmarować masłem i posypać resztą koperku (można wymieszać masło z jednym lub dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku). Zawinąć pstrąga w folię aluminiową (można użyć specjalnej tacki do grillowania) i zapiekać. Smacznego ;)