Sposób przygotowania:
Ptysie Mariel
Ciasto parzone; wodę zagotować z margaryną , gdy się rozpuści dodać mąkę i proszek do pieczenia oraz sól.Mieszać do momentu aż znikną grudki a ciasto przestanie się kleić (ma się zrobić gęsta konsystencja odchodząca od ścianek rondelka). Zostawić do wystudzenia , Krem: odlać 1/2 szklanki mleka pozostałe zagotować, do odlanego dodać mąkę zwykła i ziemniaczaną oraz żółtko i cukier puder. Do gotującego się mleka wlać tak przygotowany budyń , gotować do momentu aż zgęstnieje..Zostawić do wystudzenia. Ciasto: do zimnego ciasta wbijać kolejno jajka i miksować do czasu gdy się ciasto zrobi jednolite. Następnie na wyłożoną papierem do pieczenia formę, łyżką lub szprycą wyciskać okrągłe kopki , wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30 minut lub do momentu aż ciastka zaczną się rumienić .Upieczone zostawić do wystygnięcia. Krem: Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i po łyżce nakładać zimnego budyniu. Dokładnie miksować tak by nie pozostawiać grudek.Następnie składamy ciastka jedne ciastko smarujemy i zlepiamy z drugim bez masy.Na koniec posypujemy cukrem pudrem.