Sposób przygotowania:
Malinowy pudding chia
Maliny myjemy i rozcieramy je razem z cukrem. Wyciskamy z nich sok (np. przez ściereczkę).
Do soku dolewamy mleko i mieszamy. Następnie wsypujemy chia i mieszamy.
Odstawiamy na 2 godziny aby chia napęczniało ale co 30 minut mieszamy.
Po tym czasie przekładamy pudding do szklanek lub pucharków i wstawiamy do lodówki na kolejne dwie godziny.
Przed podaniem ubijamy śmietankę i układamy na górze puddingu. Dekorujemy kolorową posypką.
Do soku dolewamy mleko i mieszamy. Następnie wsypujemy chia i mieszamy.
Odstawiamy na 2 godziny aby chia napęczniało ale co 30 minut mieszamy.
Po tym czasie przekładamy pudding do szklanek lub pucharków i wstawiamy do lodówki na kolejne dwie godziny.
Przed podaniem ubijamy śmietankę i układamy na górze puddingu. Dekorujemy kolorową posypką.