Sposób przygotowania:
Serduszkowy deser porzeczkowy
Galaretkę rozpuścić we wrzątku, wystudzić i wlać do dużego naczynia. Odstawić do stężenia do lodówki. Porzeczkę wsypać do rondelka, dodać cukier i zagotować.
Wsypać żelatynę i wymieszać. Wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem, dodać mascarpone i zmiksować.
Z galaretki wyciąć kilka serduszek do dekoracji, resztę pokroić nożem i wrzucić do kremu, wymieszać.
Do pucharków nakładać po łyżce kremu, następnie po łyżce porzeczek i tak na zmianę.
Wierzch udekorować serduszkami z galaretki.
Wsypać żelatynę i wymieszać. Wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem, dodać mascarpone i zmiksować.
Z galaretki wyciąć kilka serduszek do dekoracji, resztę pokroić nożem i wrzucić do kremu, wymieszać.
Do pucharków nakładać po łyżce kremu, następnie po łyżce porzeczek i tak na zmianę.
Wierzch udekorować serduszkami z galaretki.