SUPERPRZEPIS

Pufki z pomidorami i twarogiem

  • Donnna
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Pufki z pomidorami i twarogiem

Pastę opisywalam juz wczesniej przy canneloni, ale idealna jest tez do pufek z ciasta francuskiego :)

Składniki:

Pufki z pomidorami i twarogiem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 spore pomidory
  • 1 duza cebula
  • 150g twarogu półtłustego
  • 100 g sera lazur
  • 3 lyzki jogurtu
  • ulubione zioła
  • czosnek, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Pufki z pomidorami i twarogiem
Prostsza wersja poprzedniej pasty :) pomidory obieramy, kroimy w kostkę, cebulę bardzo drobno i szklimy - potem dorzucamy pomidory i dusimy redukujac polowe plynow. przyprawiamy pomidory ziolami, wciskamy czosnek , sol i pieprz do smaku :)
seru laczymy ze soba na spójną pastę, dodajemy jogurt i także pieprz. '

Wylaczamy gaz pod pomidorami, dodajemy pastę serowa i mieszamy az pasta bedzie jednolita, potem studzimy i wkladamy do lodowki na godzinę.

Z ciasta francuskiego wycinamy krążki i na jeden nakladamy pastę - na srodek, przykrywamy drugim i zlepiamy mocno brzegi.
Krążki pieczemy 15 minut w 200 stopniach :)